INCA O RETETA CU URZICI

Dragele mele bucatarese

astazi va voi vorbi din nou despre urzici. de data asta va fi pentru ultima data pe anul acesta, deoarece ne-am cam apropiat de finalul sezonului.

Ieri am fost din nou la cules urzici. Au crescut deja foarte mari.

Am cules indestul ca sa ne ajunga pentru ultima sapatamana de cura cu urzici.

acum pentru ca nu mai sunt foarte foarte fragede, si sunt si multe, saptamana aceasta voi face mai mult urzici gatite si mai putin le voi folosi in salata.

am descoperit o noua reteta>

Mancare de urzici cu spanac si stevie

Mâncare de uzici cu spanac
Am spălat bine urzicile. Într-un vas în care nu se prinde mâncarea, am pus la clocotit zerul care a rezultat după ce am făcut brânza de soia.
Când zerul (se poate pune lapte de soia în loc de zer – eu voi pune data viitoare!) a dat în clocot (atenţie că poate da în foc, pentru că face spumă), am pus urzicile (cam 2-3 mâini de urzici pentru o persoană). Le-am apăsat bine, ca să le cuprindă zerul şi le-am lăsat să fiarbă, dar am stat lângă vas, pentru că ele când fierb se umflă, şi se mai umflă şi zerul sau laptele, şi e risc să dea pe foc.
După ce s-au înmuiat urzicile, am adăugat vreo 3 mâini de spanac (pe care l-am spălat între timp) şi o legătură de stevie (dar numai frunza, nu şi chestia aceea mai dură din mijlocul frunzei). Le-am amestecat acolo în vas cu urzicile fierte, am lăsat să dea un clocot, am pus un capac fix şi am stins focul. Le-am lăsat acolo vreo câteva ore, căci le-am fiert în prima parte a zilei. La amiază, am luat mixerul vertical şi le-am mixat bine. Am zdrobit 5-6 căţei de usturoi şi i-am adăugat peste pireul de urzici (puteţi pune un praf de sare, dar nu-i nevoie că este usturoiu şi sarea din pâine sau mămăliguţă).
A ieşit ceva irezistibil papilelor gustative! Culoarea, mirosul şi gustul – o armonie desăvârşită!
Cu mămăliguţă rece (sau caldă- după preferinţă), să tot mânci …, ţine-te frate de burtă…!
Ca nu cumva să păţiţi ceva (de la prea multe urzici!) vă urez:
Poftă bună şi binecuvântată!
Şi … Profitaţi încă de o săptămână de urzici!
Cu tot dragul!

 

 

2 răspunsuri

  1. Felicitari. Astept si reteta pentru salata de leurda. Am mancat astazi a fost superba.

    1. Multumim!

      Si acum despre

      Salata de leurda

      Sunt atat de fascinata de plante si de proprietatile lor, incat ma minununez cum am putut fi pana nu demult atat de ignoranta, rezzumandu-ma sa-mi fac salata doar de ingredientele standard: rosii, castraveti, ceapa si varza, rareori cu morcov.
      Am descoperit leurda cu cativa ani in urma. Leurda este o planta cu gust de usturoi. Primavara ea da o nunata de gust unica in salate.
      Eu folosesc leurd impreuna cu toate celelalte verdeturi de primavara: frunze de papadie, salatica de padure, urzici (pe acestea le culeg din Gradina Domnului), ridichi cu frunzele lor fragede, stevie, loboda, frunze de patrunjel, de marar, salata verde, atmatuchi, lujeri de hamei, macris, spanac. dupa cum vedeti, e un buchet atat de minunat si de valoros. Fiecare plantuta isi face lucrarea in simbioza cu celelate si rezultatul este extraordinar.
      Probati sata! Faceti o cura de salalte de verdeturi si o sa vedeti rezulultatele!
      Cu tot dragul, va garantez ca o sa deveniti alt om. creerul va fi foarte incantantat sa fie hranit cu energie de calitate!
      Noi suntem inca in toiul curei de verdeturi si…zburam!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: