Hrană pentru suflet: slujbele Bisericii

Dragii mei dragi, bucurie!

Nu mă pot abţine să nu vă împărtăşesc darul primit aseară. Am avut o adevărată revelaţie în timpul deniilor asupra bogatului conţinut duhovnicesc al slujbelor bisericeşti. Deşi de ani de zile merg la biserică parcă a fost atunci prima dată când mergeam la acea denie. M-am cutremurat cât de mult am pierdut şi câtă foame a făcut bietul meu sufleţel. Doamneeee!
Acum de când mi-am schimbat percepţia asupra hranei, atât trupeşti, câtşi sufleteşti, totul s-a schimbat. Sunt extrem de recunoscătoare Domnului pentru acest lucru. Acest post a fost minunat. Astăzi este ultima zi în care se face sfânta liturghie a darurilor mai înainte sfinţite. Nici nu ştiu când au trecut atâtea zile, deşi au fost momente în care am numărat zilele rămase.
Ce mare binecuvântare a fost acest post şi sfânta împărtăşanie! În faţa acestor daruri pălesc toate din lumea aceasta. altădată roboteam în bucătărie să fac „bunătăţuri” pentru Paşti, neştiind că adevăratele bunătăţi se află altundeva.trecea în fugă slujba Învierii cu somn şi oboseală, dar mă învioram la masa bogată de acasă. Acum ciudat, stomacul e gol până la ora 17 şi bucuria e în suflet. Mâncărica aceea simplă e mană cerească şi nu-mi mai arde de cozonaci pentru care sacrificam joia patimilor.
Abia aştept sfânta liturghie. În ea primesc hrana după care tânjeşte sufletul meu. Cu un stomac mai uşurel altfel percep lucrurile. Toate sunt dar. mulţumim! Mulţumim! Mulţumim!
Un Paşte trecut fără să fasci cozonac şi ouă roşii nu-i mare pierdere, dar să ratezi întâlnirea cu Domnul, prin nimic nu mai putem recupera. Am tot timpul să tot fac cozonaci, dar nu acum când sunt aceste unice slujbe în biserică.
Vă invit să fim împreună, dragii mei cititori în biserica noastră minunată. E copleşitoare ortodoxia şi mare pierdere este nedescoperirea şi folosirea darurilor ei!
Bucurie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: