Chifle din grâu integral nou

Dragii mei

Cu ajutorul lui Doamne, am copt primele chifle cu grâu nou.

Chiflele le-am copt cu sistem de aburi. Au ieşit moi şi au prins şi culoare frumoasă.

Aceste chifle sunt primele chifle coapte de mine după ce am cumpărat moara de cereale pentru bucătărie.

19092014116IMG_20170324_095430

 

Aceasta este prima pâinică din grâu integral de anul acesta coaptă după o reţetă fără frământare şi coaptă în oala de fontă.

1909201412419092014140

 

Asta este o pâine Ciabatta frământată în maşina de pâine şi coaptă în cuptor

19092014122 19092014133

Între timp, am tot învăţat din tainele coacerii pâinii integrale şi mai ales din făină proaspăt măcinată, am exersat şi am evoluat în coacera pâinii.

Iată diferenţa:

img_20161129_095442

aluatel 18 painicile coapteIMG_20160205_213935

 

COVATA CU PLACINTE SI COZONACI IMG_20160110_132309

Reclame

2 răspunsuri

  1. Neata, am vazut mentiunea ta ref la painea fara framantare, dar nu am gasot si articolul ref la ea. Care i diferenta dintre cele 2 metode , clasica cu framantare si fara ?

    1. Bună!
      Pâinea fără frământare se coace uşor. se amestecă uşor toate ingredientele şi se lasă la dospit mult timp, vreo 8-12 ore. Reţeta e utilă celor care lucrează în afara casei. Diferenţa e că se pune mai multă drojdie…
      Se găsesc pe internet şi filmuleţe. Eu doar am testat reţeta. Merge.
      La ora actuală folosesc frământarea cu plămadă făcută din ff puţină drojdie.
      Bucurie înb coacerea pâinicii de casă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: