LUPTA CU POFTELE ŞI NEBUNIA PÂNTECELUI

Dragii mei

am ajuns şi eu să mă conving că a mânca sănătos nu-i o treabă chiar aşa uşoară. Ba din contra, uneori pare de-a dreptul imposibil. Am trăit asta de multe ori. Acum, cu cât doresc să mănânc sănătos şi liniştit, cu atât tot iadul de pofte îmi năvălesc în mine. Şi, ba îmi aduce aminte de un gust, de o imagine, ba nu mă mai pot opri şi îndes hulpav muşcătură după muşcătură.

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când e vorba de mâncare, am ceva probleme, pe care nu le-am prea băgat în seamă, dar acum făcând ceva curăţenie, am început să le zăresc şi „să dau după ele cu aghiazmă”, dar nici pomeneală să se ducă, ba din contră şi mai aprige se fac. Şi au atâtea capete şi forme …!

Gata! Am declarat război! Dar am căzut înfrântă… Mă declar cu totul neputincioasă şi toată nădejdea mea e la Doamne. Dar asta nu-i totul, mai am şi eu niţică treabă, căci nu mi se vâră încă pe gât carnea idolească, ca mucenicilor, ci eu cu mânuţele mele îndes în neştire „tot ce prind”.

Aşa că azi deschid un topic nou:

Lupta cu poftele
în care o să vă împărtăşesc alternativele „mai sănătoase” pe care eu le opun poftelor gâtlejului meu.

4 răspunsuri

 1. Cum sa lupti cu poftele? Poftele nu sunt ale tale?! Si atunci cum sa lupti cu tine?! Este o lupta fraticida. Nu poate o jumatate de creier sa lupte impotriva celeilalte jumatati…
  Va trebui sa lasi pofta in pace si sa te OBSERVI cu atentie. Vei realiza ca nu manaci de foame, iar pofta este o stare de tensiune psihica. Acolo trebuie cautat…
  Succes…

  1. Intr-adevar poftele sunt framantari interioare pe care vreai sa le acoperi cu o placere, dar te trezesti ca in loc sa scapi de durere, ea se intensifica. Solutia e sa-ti rezolvi framntarea, nu sa te infunzi cu mancare, dar de cele mai multe ori te lasi coplesit… E un mecanism care ajunge pe pilot automat….

   1. Daca acest fapt este constientizat, nu constatat „intelectial”… problema este rezolvata…

   2. daca e pus la Doamne sa-l ridice de la tine…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: