Biblia (Sfânta Scriptură) este Cuvântul lui Dumnzeu care ne hrăneşte

Dragilor

Ce binecuvântare avem astăzi că Sfânta Scriptură este la îndemâna oricui!

Mai demult era nevoie să dai o avere ca să-ţi cumperi o biblie, iar acum ţi se oferă gratis. În bibliotecile noastre avem adevărate coleții de Biblii de toate mărimile şi în atâtea moduri de prezentare. Dar ce facem cu Biblia? Mă tem că îngerii vor folosi într-o zi praful de pe ea ca mărturie împotriva noastră la judecată.

Biblia nu trebuie citită din obligație sau ca pe o datorie, ci ca pe o necesitate zilnică, hrănindu-ne foamea de Doamne. Da, o ştim bine asta! Câţi dintre noi nu ne propunem de atâtea ori, la început de an, să citim zilnic din Sfânta Scriptură, chiar ne facem tot felul de planuri de citire și totuși…cât ne ține? Cred că cei mai mulți dintre noi am merita adevărate premii de excelență la capitolul “intenții”.

Îmi amintesc ce emoţie am avut atunci când am primit pentru prima dată în mână Sfânta Scriptură (Biblia) şi când am început să citesc din ea! Cred că aveam vreo 13 ani. Tanti Ioana, bătrânica din satul unde m-am născut, mi-a spus atunci că Biblia e Cuvântul lui Dumnezeu către oameni. Că în ea se află multe taine. Doamne, ce ardeam atunci să le cunosc!
Mânată de această dorinţă, am studiat Teologia, am studiat Biblia, capitol cu capitol. Misterul s-a dezlegat. Curiozitatea mi s-a satisfăcut, dar apoi Biblia a prins un strat argintiu.

Un timp n-am mai putut citit Biblia, nici măcar Noul Testament, care era tot subliniat. Erau aşa de cunoscute toate acele rânduri…. Ştiam deja … toată povestea….

Dar câţi n-o ştiu…

Dar mă întreb: oare o simplă lectură a Bibliei este îndeajuns?

În Faptele Apostolilor se spune că primii creştini nu numai că citeau (lecturau) Scriptura, ci în fiecare zi „cercetau” Scriptura.

Da, dar asta înseamnă să te oprești, să-ţi oferi puţin răgaz să vezi şi să asculţi cu adevărat ce vrea să-ți vorbească Dumnezeu prin ea. Da, dar noi suntem prea ocupaţi, avem mult prea multe dorințe și interese care ne consumă timpul. Multe dintre acestea pot fi corecte, nobile, bune, dar Dumnezeu are o singură dorinţă pentru noi: „Sfinţirea noastră”.

Dumnezeu nu este „un tonomat de împliniri dorinţe”, cum spunea Maica Siluana într-o conferinţă.
I

Sfinţiţi-vă că Eu însumi sunt sfânt, a spus Dumnezu poporului ales şi ne spune şi nouă astăzi. Dar ce înseamnă sfinţire? Sfințire înseamnă curăţie în umblare înaintea lui Dumnezeu, în cuvintele care ne ies din gură și în gândurile care ne stăpânesc mintea. Şi la asta ne ajută Sfânta Scriptură, dacă ne hrănim cu ea zilnic. „Să nu se pogoare cartea legii acesteia de pe buzele tale, ci călăuzeşte-te de ea ziua şi noaptea, ca să plineşti întocmai tot ce este scris în ea; atunci vei fi cu izbândă în căile tale şi vei păşi cu spor”.(Iosua I,8)

Sfințenia nu este ceva, ci Cineva.
E nevoie să ne reamintim în mod constant care este scopul vieții noastre creştine – dobândirea Duhului Sfânt, a lui Dumnezeu.

Scopul vieţii noaste pe acest pământ nu este fericirea ori sănătatea, ci sfințenia. „Dumnezeu vrea ca tot omul să se mântuiască şi la cunoştinţa adevărului să vină”, spune Apostolul.

Dacă te mai îndoieşti că Biblia nu e Cuvântul lui Dumnezeu, îţi recomand o carte care îţi va schimba această credinţă. Citeşte cartea Codul bibliei. Semnătura lui Dumnezeu! Această carte argumentează, matematic, încă odată că Sfânta Scriptură nu e o carte oarecare, ci e o carte descoperită, revelată de Dumnezeu Însuşi.

Spor la lectură!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: