Cum păstrez eu verdeţurile „verzi”

Dragilor

suntem în plin sezon al verdeţurilor şi ne străduim să le mâncăm din belşug.
Pentru că nu stau aproape de piaţă, îmi fac cumpărăturile o dată pe săptămână. Am observat, însă, că verdeţurile sunt tare sensibile şi imediat se ofilesc sau se îngălbenesc. Îmi cumpăram câte un kilogram de spanac şi la numai două-trei zile, ori se muia în pungă în frigider, ori se îngălbenea. La fel păţeam şi cu salata şi cu frunzele celelalte verzi.

Anul trecut mi-a venit o idee: „Ia să le pun eu frumuşel cu codiţele în jos în caserole şi să le pun apă!”. Şi aşa stau frumoase şi o săptămână, ba chiar şi două au rezistat. Dar caserolele trebuie ţinute în frigider, nu afară, că se îngălbenesc.

E interesant!

Aşa am avut tot timpul în casă frunze de leurdă verzi pe toată durata sezonului. Aşa am mereu frunze verzi de pătrunjel, salată verde proaspătă şi spanac şi mărar şi leuştean.

Uitaţi cum arată caserolele mele:

caserolele cu salata de la distantaIMG_5397caserolele cu verdeata IMG_5398

Frigiderul meu e plin de asemenea caserole!

În caserola din dreapta este salată, iar în cea din stânga este spanac. Am pus apă rece de la chiuvetă, cam un sfert din caserolă. Noi avem binecuvântarea să curgă la chiuvetă apă destul de bună, chiar excelentă. Mulţumim Domnului!

Frigiderul meu e plin de asemenea caserole!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: