Nu te teme de …schimbare!!!!

Dragii mei dragi

Astăzi, am prăznuit cu bucurie Schimbarea la Faţă a Domnului. „În curând va începe toamna…. De acum natura se va schimba, îmi spunea mama mea, Maria, Dumnezeu s-o ierte în ziua de Schimbare… (Am ţinut s-o pomenesc acum pe mama, căci aseară am visat-o… Sunt trei ani de când a plecat la Doamne… şi culmea, aseară, în vis, era altfel, era schimbată, era aşa cum mi-aş fi dorit-o …. să fie.. Foarte interesantă mi s-a părut acea schimbare a ei, şi felul cum s-a purtat şi cum a vorbit… De fapt eu sunt cea care m-am schimbat …. în relaţionarea cu ea, cu percepţia ei… am acceptat-o în sfârşit aşa cum a fost….).

Astăzi, am fost la bisericuţa pentru surdo-muţi. Tare-mi place de Părintele Marian! Vorbeşte cu atâta inimă! Şi copiii mei sunt tare atraşi de sfinţia sa şi adesea îmi relatează povestirile pe care le seamănă Părintele Marian în cuvântele sfinţiei sale…

Azi, ne-a vorbit aşa de simplu şi de frumos…!, aşa ca unor surzi şi muţi duhovniceşte ce suntem, despre Schimbarea la faţă … La un moment dat a spus ceva care parcă nu am auzit până acum…, sau poate n-am luat aminte, căci nu s-a produs acel AHA…: pe munte s-au arătat Moise şi Ilie.. De ce? Pentru că cu câteva zile înainte de evenimentul Schimbării, Domnul a întrebat pe ucenici: „Cine zice lumea că sunt Eu?” şi ucenicii au răspuns că unii zic că eşti Ilie, alţii Moise sau unul din proroci… „Dar voi cine spuneţi că sunt Eu…?” şi Petru a răspuns că Iisus este Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu. Şi pentru ca să-i încredinţeze că nu este Ilie şi Moise, i-a luat pe munte şi acolo s-au arătat aceşti proroci.

Şi acum, în timp ce vă scriu, mă gândesc: „De ce nu i-o fi luat pe toţi ucenicii pe munte? Poate că ceilalţi nu erau pregătiţi…!?”, mi-a venit răspunsul…

Dar să revin la cuvintul Părintelui Marian, sfinţia sa ne-a spus că şi noi suntem chemaţi astăzi să ne schimbăm viaţa, să fim mai buni, mai răbdători ….

(Da, da, mai răbdători…am gândit eu, mai ales cu copiii… şi m-am pierdut în meditaţii …, pe care le-am întrerupt imediat ce mi-am dat seama că Părintele terminase deja cuvântul şi mi-am promis că voi relua meditaţiile împreună cu voi, în timp ce vă voi împărtăşi cuvintele primite azi…

Dragilor, e nevoie să lucrăm schimbarea, să parcurgem drumul de la chip la asemănarea cu Dumnezeu…. dar de multe ori nu o facem… De ce? De frică… Ne e frică să fim altfel de cum am apucat.. Ne gândim: „Păi, ce-o să zică prietenii că nu mai merg cu ei la distracţie, că nu mai fumez, că nu mai mănânc piţa în zi de post….???” Da, ne e frică să păşim pe teren necunoscut…., murim de frică.., la o simplă înnourare (învolburare), cădem şi stăm acolo înfricoşaţi, dar vine Domnul şi ne spune: „Sculaţi-vă şi nu vă temeţi!”, nu vă temeţi că Eu sunt cu voi mereu….!

Doamne, să ne ajuţi să facem schimbările cerute de împrejurările vieţii… Doamne să mă ajuţi să cresc frumos lângă copilaşii mei….şi să ajungem să te vedem întru „lumina cea pururea fiitoare”,

Schimbarea_la_fata

de care m-a tot întrebat Rafaela astăzi de câteva ori: mama, ce înseamnă „fiitoare”? „Păi, cum să-ţi spun, Rafaela mea? „Fiitoare”, lumina cea pururea fiitoare, despre care am cântat şi cântăm în troparul Schimbării la faţă a Domnului, este Lumina lui Dumnezeu, care este viaţa, care dă viaţa,..

Numai dacă cerem şi primim această lumină, avem viaţa cea adevărată…”. „Da?” şi a făcut ochii mari, acei ochi atât de limpezi….ai Rafaelei mele în care am strevăzut o fărâmă din lumina aceasta fiitoare… şi pe care, atunci când mă mânii pe ea, lumina asta se ascunde… şi n-o pot vedea….

„Doamne fă-mă bună…”
Şi „Ţine-mă de urechi, că altfel te vând ca Iuda”. )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: