Ce să ne mai luăm în traistă de mâncare? Chiftele de năut la cuptor

Dragilor

Vă spuneam că am început cura de băi sărate la Ocna Sibiului. După câteva ore de zbenguială în apă, ne apucă o foame de lup. Numai ce-mi şi aud puişori: „Ni-i foame! Mami ni-i foame!”.

Am luat noi una , alta, dar nu mai merge, e nevoie de ceva mai consistent…., mai ales că toată lumea în jur mâncă de sparge la cartofi prăjiţi şi sniţăle în caserolele alea de catering….

„Hm, ce să mai fac, Doamne, de mâncare?”. Păi, am să fac nişte chiftele de năut, mi-a venit în gând.. Aşa că, am pus năutul la înmuiat…şi s-o înmuiat vreo două zile că n-am avut vreme de el…, şi azi dimineaţă, în zori, în timp ce-mi aşteptam prinţesele să „facă ochi”, am dat prin Huromel năutul, cu apă desigur, dar o jumăptate de litru de apă la o jumătate de kg. de năut, şi apoi am măcinat o jumătate de kg de fulgi mari de ovăz, căci ovăzul boabe mi s-o gătat, şi am amestecat făina de ovăz cu pulpa de năut şi laptele rezultat de la stors năutul şi mixul meu de condimente uscate şi sare grujoasă şi am amestecat bine şi le-am lăsat să se umfle un pic făina de ovăz şi apoi am luat tăvile de la cuptor, le-am pus hârtie şi am modelat chiftelel, în formă dreptunghiulară că încap mai bine în caserolă, şi le-am pus la copt la 200 grade timp de 35 de minute şi au ieşit ca şniţelele alea la care ne tot uitam cu jind pe la Ocna….

Mă grăbesc, căci am multe de făcut azi…

Iertaţi că „am scris mult, căci n-am timp să scriu puţân…”

Încercaţi reţeta e super…

O aveţi şi în Cartea de bucate pe anotimpuri

coperta1 cartea de bucate
A, şi să nu uit, am nevoie de rugaciuni, ca să ajute Doamne să se rezolve nişte treburi …

Mulţam, dragilor!

O zi binecuvântată!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: