Darurile sărbătorilor din iarna lui 2015-2016

cadouri

Dragilor

Iată-ne în partea a doua a sărbătorilor de iarnă, iată-ne în ajunul Bobotezei!

Mare sărbătoare este pentru noi Boboteaza (Botezul Domnului), căci, aşa cum spunea Părintele meu, Pr. Vasile Mihoc, dimineaţă, acum ne sărbătorim propriul botez. Cel al cărui Botez îl sărbătorim este Cel Care ne botează pe noi.

Astăzi, ne înnoim sufletele, astăzi apele Iordanului ne curăţă toate păcatele şi pornim din nou la drum, mai cu nădejde.

Mari şi multe daruri am primit în timpul acestor sărbători de iarnă….!!!

Cel mai mare dar a fost şi va fi Doamne, Care mereu ni se dăruieşte…

N-am avut răgaz să vă mai scriu… Acum, nu ştiu pe care să le scriu şi pe care să le las pe mai târziu… Mă întreb dacă mai are rost să vă mai scriu… (?), căci vă port în inima mea pe toţi…. Mi-e mai uşor şi mai direct să vă împărtăşesc bucuria mea, pomenindu-vă numele în bucuria Domnului…

O să fac o listă cu voi cu toţi…, ca să nu uit pe niciunul… Sau o să fac şi eu cum a făcut odată un preot care avea multe pomelnice de pomenit şi nu mai răzbea să le pomenească şi le-a pus într-un sac iar la slujbe îi spunea Domnului: „Doamne, pomeneşte şi pe cei din sac!”, din sacul cu pomelnice… (!), iar eu o să îi zic lui Doamne să pomenească pe toţi din lista de pe FB şi pe toţi abonaţii la blog…… (!)

Ce să mai zic…?

M-am gândit de câteva ori să vă scriu…, dar ce să mai tot scriu? V-am spus ce am avut de spus… în cărţi, în articolele de pe blog… De acum, ne întâlnim şi vorbim direct….. Să ştiţi că funcţionează „satelitul Doamne”. Într-o zi, mă gândeam la Andreea, o prietenă proaspătă (!)…, şi numa’, hop, îmi trimite un mesaj… eram pe aceeaşi undă! (Ha, Ha!) Simplu…, nu? Eu doar primesc SMS…, nu dau….., mă folosesc de satelitul Doamne, care e gratuit şi nu radiază… De mult timp mă bate gândul să renunţ la telefonul ăsta clasic…, dar deocamdată fac ascultare de soţior, ca să aibă un feedback sigur că nu uit copiii la şcoală…(de atâta cuje(ge)tare…!!!)

Mă gândeam că, ar fi bine venit un an sabatic… , că prea m-am „bobosit”, cum spunea zilele trecute un prunc… Şi apoi, de fiecare dată când îmi deschid inima, năvălesc valuri… şi uneori nu le fac faţă…, şi atunci, conştientizez că mai am mult de lucru, ca să-mi întăresc cetatea….

Astăzi, la Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, la anaforauă, am tresărit … Ce mari taine… !, Ce mari daruri..! şi ce mici suntem noi, ăştia, muritorii de rând… !

Acelaşi simţământ l-am avut şi în ajunul Crăciunului, tot în timpul Anaforalei…. La Crăciun, am mai avut un simţământ, când Părintele pomenea pe cârmuitorii noştri şi se ruga pentru ei…

Iar azi, m-au copleşit pur şi simplu rugăciunile din timpul sfinţirii apei celei mari, aghiasmei mari… Ce mare binecuvântare că s-a  săvârşit azi…, astfel, mai cu atenţie o să fim mâine…

Ce mare binecuvântare că avem aceste minunate şi mari rugăciuni la îndemână şi le putem revedea.., înţelege…, ca să creştem…

Le puteţi revedea aici:

Rugăciunile tainicie din timpul Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare. Sunt şi explicaţii:

http://www.biserica-mihai-viteazul.ro/ro/index/ex-lica/lit-52.htm

Iar aici sunt rugăciunile de la sfinţirea mare a apei:
http://molitfelnic.ro/slujba-aghiasmei-celei-mari-la-botezul-domnului-nostru-iisus-hristos/

Ce să mai zic de celelalte daruri care le-am primit? De malaxorul cel atât de mult aşteptat?…. şi de toate câte vor mai veni???

Doar puţină osteneală, puţină deschidere, şi Doamne ne-a copleşit iară şi iară cu mărinimia Sa!!!!

Îi atrăgeam atenţia dimineaţă Rafaelei (mezinucăi mele!), care îmi mărturisea că ar fi fost mai tentată să fi rămas cu verişoarele ei la bunica ca să se uite la desene, în loc să vină cu mami la Doamne…, să ia aminte la Darurile cereşti ce se revărsau peste noi în Cerul cel de pe pământ (în Biserică) ….şi pe deasupra şi bănuţii de la acea tanti…. Pe când, stând la desene…. nu primeşti, ninic, ninic, doar vânt şi închipuire… Şi să ştiţi că a înţeles…., dar e grea lupta….

Ce să mai zic, Doamne? Ce pot să zic decât ceea ce-mi vine mereu să tot zic:

Mulţumesc! Mulţumesc! Mulţumesc!

Mulţumesc tuturor pentru urările de Crăciun şi de început de an. În mod special, mulţumesc Adinei pentru plicul cu felicitarea de Crăciun… Mare surpriză şi mare bucurie! De când n-am mai primit o scrisoare clasică! Ho, Ho, Ho…..!!!!

Vă mulţumesc tuturor, vouă care aţi avut curaj să intraţi în Clubul celor care Îndrăznesc să trăiască sănătos cu Doamne.

Fiţi binecuvântaţi!

Când vă aflaţi povestind cu Doamne, puneţi şi pentru mine o vorbă bună, ca să-mi arate voia Sa cu mine …. pentru acest nou an.

Îmbrăţişări şi bucurie.

Cu drag muuuuuuuuuuuuuuuuuuuult, Doina (Doiniţa lui Blaga)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: