Hurom-el si ispravile lui

Salutare!

Cu putin inainte sa plecam la mare, am primit de la prietena mea buna de la tara niste bunataturi extrem de rare: coacaze neagra si rosie.

Cu o seara inainte, cumparasem, la oferta, si agrise.

No, ce facem acum?

Altadata, le congelam, dar acum nu ma mai indur sa pierd niciun gram din asemena bunatati, ci le mancam proaspete.

Mai erau doua zile si plecam la mare si nu reuseam sa mancam toate coacazele. Mi-am amintit de zaharul invertit. Am preparat zahar invertit si am turnat peste siropul de obtinut cu ajutorul storcatorului cu melc Hurom. L-am bagat in bagaj si am zburat cu el la mare. Daca as fi folosit miere, ar fi fermentat. zaharul invertit a fost un conservat excelent.

 

Acolo, l-am pastrat in minibarul din camera si ne-am tot racorit cu cate-o cocazata (sirop de coacaze si apa de izvor), alernata cu gingerata (ghimbir cu lamaie si miere).

Resturile de coacaze, samburii si pielita, le-am lasat la uscat. Cand ne-am intors, erau deja uscate. Le-am pus intr-un borcan si le-am pus la pastrare. Le adaug la ceaiul de iarna. Mai am resturi de coacaze de anul trecut.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: