Salutare, dragilor!
Nu mă rabdă inima să nu vă amintesc de fasolea verde.
Fasolea verde este de mai multe feluri: fasole verde fideluță și fasole verde lată… Ambele sunt de culori diferite. Mie îmi place fasolea galbenă lată…
Deja am mâncat de câteva ori….
Dintre legumele prețioase de vară, fasolea verde este pe primul loc.
Căutați fasole verde de grădină, de la țărani, proaspătă și gătiți-o la foc mic înăbușit în cratiță de fontă, dregeți-o cu usturoi sau leurdă (dacă ați păstrat la congelator din aprilie) și o lingură de ulei și mâncați-o imediat și veți culege sănătate.
Altă mâncare de vară care-mi place :
Ardei umpluți cu orez integral, legume și semințe și nuci. Aici, am folosit orez negru…
Și o mâncare delicioasă: tocăniță de hribi:
Am pus câțiva hribi la congelator. I-am opărit…
Cartofi noi înăbușiți cu pastă de leurdă decongelată
și nelipsita salată de crudități…
dreasă cu ulei de in proaspăt stors…
Săru-mâna pentru masă, Doamne!!!
Fiecare fel de mancare este delicioasa daca este facuta cu dragoste.