Cum am conservat fasolea verde pentru iarnă și despre alte lucruri practice

Salutare, dragilor!

Ce mai lucrați? Cum mai viețuiți?

După cum ați băgat de seamă, n-am mai prea scris pe blog în ultima vreme. Găsesc tot mai puțin timp pentru a intra pe internet și a scrie pe blog…

A fost o vreme când scriam des pe Facebook. Intram de pe telefon și postam poze cu isprăvile din bucătărie…

Cu darul lui Doamne, de ceva vreme, am renunțat la telefon performant… Adevăr vă spun, e o mare eliberare… Acum, telefonul performant ține loc de aparat foto… și până găsesc timp să deschid calculatorul, până să fie timp destul să descarc și să aleg poze, să încropesc și ceva text, mă trezesc că deja informația e veche…, e mai golită de exuberanță, de entuziasm… și că nu mai merită osteneala s-o mai împart și cu alții. Și deseori asta e mai bine așa… E prea mult de peste tot… Eram prea secătuită… Acum, m-a liberat Doamne de poveri inutile…

Dar să revin!

Am primit fasole verde bună, bună de la o prietenă. Am fiert-o în apă puțină la foc mic și am presărat puțină sare peste ea. Când s-a răcit, am umplut câteva caserole și le-am băgat la înghețat în lada frigorifică.

Am primit o plasă mare de pătrunjel și am făcut o cură de 2 săptămâni de smoothies de pătrunjel cu lămâie și ulei de in.

IMG_20170425_102526

Suntem în plin sezon al pepenilor. Nu prea am nimerit până acum prea mulți pepeni verzi (harbuji) buni…

IMG_20180716_191645.jpg

În schimb, am nimerit pepeni galbeni (zămoși) buni. Dacă nu-l mâncăm pe tot, îi punem un capac de celofan și-l păstrăm în frigider.

Am lăsat de sec cu o salată de ceapă cu ou…

IMG_20180719_203812.jpg

Post ușor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: