Pâinici din grâu încolțit și semințe rehidratate

Salutare!

Cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să prepar pâinici din grâu încolțit.

Doamne mulțumesc ca tare-s bune! Mai ales după o pauză de pâine…

Ingrediente:

300 g grâu încolțit și uscat transformat apoi în făină la moara de bucătărie

3 linguri semințe de floarea soarelui

2 linguri semințe de dovleac

2 linguri semințe de in

2 linguri semințe de susan alb nedecorticat

Pe care le-am rehidratat în jur de 6 ore.

200 ml apă de izvor la temperatura camerei

Condimente pulbere: coriandru, chimen, anason și sare.

Procedură:

Am înjumătățit cantitatea ingredientelor

Am amestecat jumătate de cantitate de semințe cu jumătate de făină și apă. (150 g făină cu 100 ml apă). Am adăugat condimente și sare. Am amestecat bine cu o lingură.

Am obținut un aluat lipicios pe care l-am întins pe o jumătate de foaie de copt.

Cealaltă jumătate de semințe le-am blendurit. Am adăugat făina, condimentele și sarea la smântână de semințe obținută și am amestecat. A rezultat un aluat și mai lipicios.

L-am întins lângă celalalt pe foaia de copt.

Am tăiat aluatul. Cam câș, ce-i drept!

Am încins cuptorul cu piatra de copt din șamotă. Am transferat foaia de copt cu aluatul pe ea și am reglat cuptorul pe 50 grade și l-am lăsat vreo 5 ore…

Și acesta-i rezultatul:

Pâinici crocante cu semințe întregi și pâinici molcuțe cu semințe blendurite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: