PROPRIETĂȚI UNICE DE VINDECARE ALE SUCULUI DE GRÂU ȘI ORZ

Salutare, dragilor!

Vă invit să vorbim din nou despre iarba de grâu şi sucul extras din ea.

Cultiv iarbă de grâu şi beau sucul ei din ianuarie şi mă tot minunez de efectele binefăcătoare ale acestui dar minunat.

Am tot căutat să mă documentez tot mai mult. Am căutat şi în alte limbi. Am găsit un material în limba rusă pe care l-am descifrat cu translatorul on line.

Am selectat câte ceva şi le depozitez aici pe blog spre folosul celor interesaţi:

De-a lungul timpului, omul a descoperit proprietățile vindecătoare ale plantelor pe care le-a uscat și utilizat ca decocturi, extracte, balsamuri, unguente, tincturi, etc.                             

S-a observat că o plantă vie are putere de vindecare semnificativ mai mare decât cea uscată sau conservată și o gamă largă de efecte terapeutice asupra corpului uman.

Numeroase studii științifice, ale căror începuturi datează din 1936, au stabilit că sucul din iarbă de grâu (orz) are efectul terapeutic maxim asupra corpului uman. Iarba de grâu (orz) este cea mai bună sursă de clorofilă activă fiziologic care dă viață. Pigmentul verde clorofilă (formula chimică C55 H70 (72) O5 (6) N4 Mg), datorită căruia, de fapt, se realizează procesul de fotosinteză, ocupă un loc special printre componentele constitutive ale sevei vegetale. Rolul unic al clorofilei în fotosinteză se datorează capacității sale de a absorbi foarte eficient energia solară și de a o transfera către alte molecule. Clorofila se mai numește plasmă vegetală.

Sucul de grâu (orz) conține până la 70% clorofilă, care este de fapt baza vieții plantelor, o structură biochimică care mediază între energia soarelui și principalele procese de viață ale plantei.                             

În formula sa chimică, clorofila seamănă cu hemina (un constituent al hemoglobinei) din sânge și joacă un rol critic în transportul oxigenului. Clorofila se numește „concentrat de energie solară”. A fost dezvăluită influența pozitivă a clorofilei asupra activității unor organe umane vitale precum inima, intestinele, uterul, ficatul, plămânii, sistemul vascular.                              

Numeroase experimente au dovedit că clorofila blochează creșterea și dezvoltarea bacteriilor patogene și neutralizează radicalii chimici liberi, care sunt promotori ai proceselor patologice într-un organism viu. Sucul, capabil în clorofilă, spală sistemul limfatic uman, hrănește și oxigenează sistemul vascular, curăță intestinele și normalizează funcțiile membranelor mucoasei organelor interne. Clorofila ajută la curățarea țesuturilor deteriorate ale corpului uman, are o funcție regenerativă (regeneratoare) și neutralizează toxinele.

Sucul de iarbă de grâu este capabil să dizolve sedimentul în plămâni, care este format prin inhalarea gazelor acide. Neutralizează efectele nocive ale monoxidului de carbon (CO) asupra corpului uman.

Sucul este o sursă de fier activ pentru corpul uman, ajutând astfel la normalizarea funcției de formare a sângelui și a tensiunii arteriale. Clorofila este capabilă să purifice sângele de elemente patogene.

Sucul conține 19 aminoacizi importanți, câteva sute de enzime diferite, care nu sunt întotdeauna prezenți și cu atât mai mult într-o formă activă, în alte alimente. Sucul conține 90 din 102 minerale esențiale, vitamine și alți nutrienți esențiali pentru sănătate.

S-a constatat că o uncie (~ 28 g) de suc de iarbă de grâu este echivalentă în vitamine și minerale cu 2,2 lbs (~ 1 kg) de legume proaspete. Conține majoritatea vitaminelor și mineralelor necesare funcțiilor vitale ale corpului uman, inclusiv „evaziva” vitamina B12.

Sucul de germeni de grâu provoacă un efect sistemic larg asupra corpului uman. Se arată efectul pozitiv al sucului asupra sistemului limfatic, mecanismele de reproducere a sângelui, restabilirea echilibrului fiziologic general al corpului, capacitatea de a elimina metalele toxice din celule, restabilirea funcțiilor ficatului și rinichilor.

40 de caracteristici și efecte pozitive ale sucului de iarbă de grâu (orz) asupra corpului uman:

1. Sucul de germeni de grâu conține până la 70% clorofilă.

2. Clorofila este primul produs al energiei luminoase a soarelui și, prin urmare, este cel mai eficient din punct de vedere energetic în comparație cu alte produse vegetale.

3. Sucul de germeni de grâu este un concentrat de clorofilă și este ușor consumat și absorbit fără niciun efect toxic asupra organismului.

4. Clorofila este baza vieții plantelor.

5. Sucul răsadurilor de grâu, ca și alte plante, este saturat cu oxigen. Când este consumat, oxigenează creierul, alte țesuturi și organe ale unei persoane, creând un nivel optim al unui mediu oxigenat.

6. Clorofila are efect antibacterian și poate fi utilizată ca remediu pentru uz intern și extern.

7. Sucul de germeni de grâu este asimilat de organism în câteva minute după ingestie și are nevoie de un minim de energie pentru consum și asimilare.

8. Clorofila oprește creșterea și dezvoltarea tuturor bacteriilor patogene cunoscute.

9. Clorofila îmbunătățește funcția hematopoietică, nu are efecte toxice. Restabilirea normală a numărului de celule roșii din sânge în decurs de 4-5 zile de la consumul de suc chiar și la animale (oameni) cu semne pronunțate de anemie.

10. Datorită conținutului ridicat de magneziu, clorofila participă la sinteza enzimelor care refac hormonii sexuali, activează funcțiile generative ale corpului.

11. Clorofila este prezentă în multe alte plante, dar la răsadurile de grâu sucul este cel mai bogat în compoziție de elemente active fiziologic și conține mai mult de 100 de componente necesare corpului uman.                             

12. Ierbivorii care mănâncă o singură iarbă primesc de la plantă toate componentele necesare funcționării și reproducerii sale normale. Cine nu a observat cum o pisică sau un câine bolnav ciugulesc și mestecă iarbă verde, tratându-și astfel afecțiunile, date de natură.                                 

13. S-au înregistrat cazuri de boli cronice cu o durată de până la 30 de ani pentru tratarea puieților de grâu cu suc.

14. Clorofila, ca componentă a sucului, pătrunde cu ușurință în țesuturi, curăță și reface funcțiile lor primare.

15. Sucul de germeni de grâu are o funcție mai pronunțată de detoxifiere a țesuturilor și celulelor decât sucul de morcovi sau alte fructe și legume. Se crede că 15 kilograme de germeni de grâu sunt echivalente în valoare umană cu 350 de kilograme de morcovi, salată, țelină și alte legume.

16. Clorofila din sucul puieților de grâu este capabilă să elimine resturile de substanțe chimice medicinale din organism.

17. Clorofila este capabilă să neutralizeze o serie de toxine cunoscute.

18. Clorofila ajută la curățarea ficatului.

19. Clorofila îmbunătățește starea pacienților cu diabet zaharat.

20. Sucul de germeni de grâu normalizează funcția glandelor sebacee, vindecă acneea și ulcerele pielii și chiar uniformizează cicatricile după 7-8 luni de utilizare obișnuită.

21. American Journal of Surgery, în 1940, a recomandat clorofila ca antiseptic și a prezentat o listă cu următoarele aspecte ale utilizării clorofilei în medicină: eliminarea mirosurilor neplăcute ale supurării rănilor, neutralizarea infecțiilor streptococice, vindecarea rănilor, îmbunătățirea eficacității vaccinărilor preventive, împotriva infecțiilor și inflamației urechii medii, tratamentul varicelor și a ulcerelor piciorului, tratamentul erupțiilor cutanate și inflamației pielii, ulcerelor rectale, inflamației colului uterin, infecțiilor vaginale și multe altele.

22. Sucul de germeni de grâu funcționează ca detergent și deodorant al țesuturilor și corpului uman.

23. Chiar și o cantitate mică de suc de germeni de grâu elimină cariile dinților.

24. Clătirea gurii cu suc de grâu timp de 5 minute îndepărtează durerea de dinți, extrage toxinele din gingii.

25. Gargară cu suc de germeni de grâu favorizează vindecarea rănilor și ameliorează durerea în gât.

26. Pentru a elimina inflamația sau ulcerele bucale, este suficient să vă clătiți gura cu suc sau să mestecați germeni de grâu, scuipând pulpa rezultată.

27. Consumul de suc de germeni de grâu tratează eczemele și psoriazisul pielii.

28. Sucul de germeni de grâu previne îngrășarea timpurie a părului.

29. Consumul de suc de germeni de grâu crește tonusul fiziologic al corpului uman, îmbunătățește sănătatea, întărește puterea fizică și mentală.                                 

30. Sucul de germeni de grâu îmbunătățește digestia alimentelor.                              

31. A fost demonstrat efectul pozitiv al sucului de germeni de grâu asupra mai multor boli ale sângelui.

32. Sucul de germeni de grâu conține enzime și sisteme enzimatice foarte active.

33. Sucul de germeni de grâu curăță pielea. Efectul vindecător al sucului se observă în decurs de 15-20 de minute după aplicarea sucului pe pielea mâinilor sau a feței. Sunt utile măștile nutriționale realizate din pulpă de germeni de grâu zdrobiți.

34. Sucul de germeni de grâu este extrem de eficient în tratarea peretelui intestinal cu clisme. După clismă, așteptați 20 de minute cu apă, apoi injectați 4 uncii (~ 110 ml) de suc și incubați timp de 20 de minute. Efectul pozitiv se observă imediat.

35. Sucul de iarbă de grâu este extrem de eficient pentru constipație.

36. Omul de știință american Dr. Bisher a numit clorofila „concentratul energiei soarelui”. În experimentele sale științifice, el a adus efectul pozitiv al clorofilei asupra activității inimii, sistemului vascular, intestinelor, uterului și plămânilor.

37. Potrivit dr. Bisher, natura însăși folosește clorofila ca agent de curățare a corpului, regenerator de țesuturi și celule și neutralizator de toxine.

38. Sucul de germeni de grâu este capabil să dizolve sedimentul care se formează în plămâni datorită inhalării gazelor acide. Clorofila neutralizează efectul negativ al monoxidului de carbon (CO) asupra corpului uman, îmbunătățește sinteza hemoglobinei.

39. Sucul de germeni de grâu normalizează tensiunea arterială, curăță capilarele.

40. Sucul de germeni de grâu îndepărtează din organism metalele și radionuclizii dificili.

Se pune accent pe trei domenii ale efectului terapeutic pozitiv al sucurilor de grâu și orz asupra corpului uman, a cărui eficacitate a fost dovedită fără îndoială: purificarea și normalizarea compoziției sanguine, detoxifierea ficatului, igienizarea intestinală. Se pare că acesta este sucul din răsadurile culturilor bine cunoscute și familiare de grâu și orz.

Primele rapoarte despre proprietățile vindecătoare ale răsadurilor de orz și grâu sunt asociate cu unele artefacte din China preistorică cu 2800 de ani înainte de nașterea lui Hristos. Lăstarii tineri de cereale făceau parte din ceremoniile de cult ale vechilor romani și egipteni. Acest lucru este menționat și în papirusurile găsite lângă Marea Moartă.

În zona Mării Moarte, s-a găsit o referință istorică interesantă care privește germenii de cereale. La începutul anilor 1900, un istoric pe nume Edmund Bordeaux Szekely a găsit un manuscris biblic care, printre altele, spunea: „Nu vă ucideți mâncarea cu focul … toate ierburile de cereale sunt alimente sănătoase pentru oameni, iar iarba de grâu este cea mai bună” . Această mică carte poate fi încă găsită în magazinele de produse naturiste din țările civilizate.

Primele studii privind sucurile de grâu și orz au început în Marea Britanie la începutul anilor 1800. Începutul cercetărilor moderne în acest domeniu ar trebui considerat prima căutare a biochimiștilor de la Universitatea din Wisconsin (SUA), care în 1935 a descris un „factor de creștere stimulant” din răsadurile de cereale, „diferit de toate cele cunoscute anterior”.

Această cercetare a fost continuată cu succes în anii 1940 de către biochimistul american Dr. Charles Schnabel. În toată America din acele vremuri, erau cunoscute cutii miraculoase de pulbere uscată din muguri de orz, care erau vândute în farmacii. Poveștile despre vindecarea miraculoasă a Dr. Schnabel pentru îmbunătățirea sănătății „cu mai multe vitamine decât litere din alfabet” au fost raportate pe scară largă în publicații respectuoase precum Newsweek, Business Week, Time.

Dintre cerealele existente, proprietățile medicinale ale mugurilor de orz verde sunt probabil cele mai studiate în primul rând datorită eforturilor omului de știință japonez Yoshihide Hagiwara, proprietarul unei mari companii farmaceutice japoneze – președintele Institutului de Sănătate. Hagiwara în Japonia. La urma urmei, se știe că japonezii, ca nimeni altcineva, știu multe despre alimentația sănătoasă. Timp de 13 ani, el a studiat proprietățile sucurilor din peste 150 de specii de plante diferite. Printre acestea, Yoshihide Hagiwara a ales orzul, împreună cu grâul, ca fiind cea mai bună sursă de nutrienți necesari organismului uman pentru creștere, recuperare și sănătate.

În anii 1970, Yoshihide Hagiwara, MD, care a creat mai multe produse farmaceutice chimice cu propria sa mână, era foarte bolnav, lucrând constant în laborator cu chimia. Și-a recăpătat sănătatea consumând suc proaspăt stors din muguri de orz. După investigarea compoziției biochimice a sucului de răsaduri de orz uscat, dr. Hagiwara a constatat că acesta conține de 11 ori mai mult calciu și de 30 de ori mai multă vitamina B1 decât laptele de vacă, de 5 ori mai mult fier decât spanacul, de 4 ori mai multă vitamină B1. Decât făina de grâu, 7 de ori mai multă vitamina C decât portocalele, de 3,3 ori mai multă vitamina C și de 6,5 ori mai multă caroten și de 5 ori mai mult fier decât spanacul și bogată în vitamina B12 (80μg / 100g) … De asemenea, conține vitaminele A, B2, B3, B5, B6, B8, vitaminele E și K. O linguriță de suc uscat conține aproximativ 1 g de proteine, 8 μg de iod, 3,5 mcg de seleniu, 870 mcg de fier, 62 mcg de zinc și alte oligoelemente.                                 

Pacienții care suferă de deshidratare patologică sau artrită sunt sfătuiți să consume suc de țelină, deoarece este bogat în sodiu organic (28 mg / 100 g). Sodiul organic, după cum știți, este capabil să mențină calciu din sânge în soluție și, de asemenea, promovează dizolvarea sărurilor de calciu localizate în țesuturile articulațiilor. Și s-a dovedit că mugurii de orz conțin 775 mg (!) de sodiu organic la 100 g, sau de aproape 28 de ori (!) Mai mult decât țelina bogată în sodiu organic.

Conform ultimelor date de la renumitul centru medical al Institutului Johns Hopkins, 95% dintre pacienții cu artrită și-au recuperat aproape complet sănătatea consumând zilnic două uncii de suc de iarbă de grâu timp de trei săptămâni.

Sucul organic de orz și grâu bogat în sodiu este, de asemenea, o sursă de sodiu organic în stomac, care crește secreția de acid clorhidric și îmbunătățește digestia alimentelor.

Medicii sunt bine conștienți de rolul strategic al sodiului organic, în special în digestia alimentelor bogate în proteine ​​animale, zahăr și fibre scăzute. Pentru digestia unor astfel de alimente (descompunerea proteinelor în aminoacizi), este necesară o secreție crescută de suc gastric (acid clorhidric). Ca rezultat, se formează o cantitate reziduală de acid clorhidric, care este capabilă să distrugă țesuturile delicate ale epiteliului stomacului și intestinelor. Pentru a preveni acest lucru, organismul include mecanisme pentru neutralizarea excesului de acid clorhidric, de exemplu, prin producția crescută de sodiu organic, inclusiv cu participarea bilei bogate în sodiu. Când sodiul este eliminat din bilă, pH-ul său scade și bila devine acidă. Cu o scădere cronică a acidității bilei la un nivel critic, pietrele încep să se formeze în vezica biliară,care amenință în mod semnificativ funcționarea normală a corpului uman. Cu deficit de sodiu, bila devine atât de acidă, încât nu numai că irită pereții intestinali, dar poate forma și ulcere. De fapt, 90% din cazurile de ulcer duodenal se formează tocmai în apropierea căilor biliare. Rezultatul iritației pereților intestinali cu bilă acidă este formarea de polipi, neoplasme maligne, sindroame de iritație intestinală și altele asemenea.

Un alt mecanism pentru neutralizarea excesului de aciditate este secreția crescută a mucinei glicoproteice, care este un constituent al mucusului care protejează epiteliul intestinal de excesul de aciditate și de alți iritanți. Pe de altă parte, mucusul este un constituent al plăcilor mucoase (mucoase), care se formează cu formarea excesivă de mucus și devin un refugiu pentru diverși paraziți, bacterii patogene, ciuperci și viruși.

Iar consecința bilei acide și a formării plăcilor mucoase sunt: ​​digestia incompletă a alimentelor, asimilarea nesatisfăcătoare, acumularea de toxine, motilitatea intestinală slabă, mutațiile și deplasarea bacteriilor benefice, bolile intestinului, inițierea unui număr de boli degenerative cronice. Și toate acestea sunt rezultatul unei deficiențe a corpului de electrolit de sodiu organic, a cărei sursă naturală cea mai bogată este sucul de răsaduri de orz (și bineînțeles de grâu), care este capabil să compenseze pe deplin deficiența de sodiu organic în corpul uman. Tocmai de aceea, ne-am apropiat atât de detaliat de patologiile asociate cu deficiența acestei componente a unei diete sănătoase și rolul sucurilor de orz (grâu) în tratamentul lor.

Proprietăți antiestrogenice. Un alt antioxidant, vitamina E, succinat (VES), blochează proliferarea (divizarea) celulelor tumorilor maligne ale prostatei, sânului, celulelor leucemice.

Renumitul cercetător al sucului de muguri de orz Dr. Howard Lutz, directorul Institutului de Medicină Preventivă din Washington, DC a scris: „Iarba de orz verde este un produs ciudat care a fost cercetat în ultimul deceniu. Îmbunătățește vitalitatea umană, potența sexuală, claritatea gândirii și reduce dependența de lucrurile care sunt nedorite pentru noi. Îmbunătățește textura pielii, elimină uscăciunea asociată cu îmbătrânirea. „

Biologul Dr. Yasuo Hotta de la Universitatea din Piece. California a găsit o substanță în sucul de orz (și mai târziu de grâu) numit P4D1. În studiile privind proprietățile acestei substanțe, s-a constatat că P4D1 are nu numai un efect antiinflamator puternic, ci îndeplinește și funcția de reparare (restaurare) a ADN-ului deteriorat al celulelor unui organism animal. Cu alte cuvinte, are un efect preventiv împotriva carcinogenezei, îmbătrânirii și morții biologice a celulelor vii. S-a constatat, de asemenea, că factorul P4D1 este capabil să suprime (să deprime) sau să trateze pancreatita, stomatita, inflamația și ulcerele orale, dermatita și ulcerele stomacale.

Printre cei mai renumiți și respectați pionieri în domeniul germinării organice a semințelor se află medicul american Ann Wigmore, care, în anii 1940 la Boston, a folosit pentru prima dată cu succes suc de iarbă de grâu proaspăt stors pentru a trata pacienții cu cancer considerați fără speranță de către oficial medicament. Ea a studiat proprietățile medicinale ale sevei a 47.000 de specii de plante, dintre care majoritatea s-au dovedit a fi benefice pentru sănătatea umană. Cu toate acestea, sucul din răsaduri de grâu, conform observațiilor sale, sa dovedit a fi cel mai disponibil pentru utilizare și cel mai eficient.

La mijlocul anilor 1940, la inițiativa lui Charles Kettering, fostul președinte al consiliului de supraveghere al concernului american de automobile General Motors, s-au investit fonduri substanțiale în cercetarea clorofilei vegetale cu participarea celor mai bune laboratoare biochimice și medicale din Statele Unite. Rezultatele cercetării au fost uimitoare și au fost publicate în peste 40 de articole științifice. Rezultatele cercetării au mărturisit fără îndoială că clorofila este o substanță vindecătoare extrem de puternică. Sponsorul acestor studii și-a pus întrebarea: „De ce, atunci, acest factor unic nu este utilizat universal ca agent terapeutic?” Și el și-a răspuns: „când companiile farmaceutice puternice își dau seama că un medicament ieftin din clorofilă este un remediu mult mai bun decât medicamentele scumpe, și fiecare client obișnuit poate face acest medicament simplu acasă, … atunci cine poate face bani pentru sănătatea oamenilor?

Se recomandă consumul de suc proaspăt în decurs de 60 de minute și nu mai târziu de 3 ore după presare. Sucul poate fi răcit sau congelat pentru o perioadă îndelungată de utilizare. Orice indicație împotriva utilizării de iarbă de grâu sau suc de orz nu a fost înregistrată.

O porție profilactică și terapeutică (curativă) zilnică de consum de suc pentru o persoană sănătoasă este recomandată 1-4 uncii (~ 30-100 ml).

Servirea sucului de iarbă de grâu

Sucul de iarbă de grâu are un gust dulce dulce, în timp ce sucul de orz este oarecum amar. Sucul de grâu la pacienții sensibili în ocazii rare poate provoca o reacție alergică ușoară sau chiar greață. Sucul de răsaduri de orz nu are astfel de indicații. Sucul se poate face acasă folosind mijloace destul de accesibile și chiar primitive.

(https://www.you-life.info/post/%D1)

5 răspunsuri

  1. Buna! Minunata prezentare, multumesc! Imi doresc sa cultiv si eu acasa grau/orz sa pot facr suc. Se planteaza pur si simplu boabele de cereale care germineaza si apoi se pun in pământ pentru a creste iarba? Sau urmati alti pasi? Sau sunt anumite detalii de care musai ar trebui sa tin cont?:)
    Si cumva offtopic – folositi si robot de bucatarie pentru a taia varza de exemplu sau doar blenderul pe care l-ati mai amintit si in alta postare?
    Multumesc.
    Toate cele bune!

    1. Salutare, Madalina!
      Ma bucur ca ti-au fost utile informatiile despre sucul din iarba de grau!
      Uite aici prezint cum cresc iarba de grau

      Iar pentru taiat, feliat, folosesc acum un procesor minunat

      Cum am găsit o răzătoare de legume bună

  2. […] ți-am arătat cum apa, doar apă simplă, scoate din bobul minuscul de grâu un suc făcător de minuni pentru […]

  3. Buna ziua! Cum cresteti iarba de orz acasa?

    Va multumesc frumos!

Lasă un comentariu